Favela Providencia

Location: Rio de Jenerio

Stichting Fairf Charity Projects is een stichting die zich inzet voor educatie, het bevorderen van welzijn en het creëren van werkgelegenheid van kansarme mensen en jongeren in sociaal-zwakke omstandigheden in binnen en buitenland. In 2015 is een team van ambitieuze studenten afgereisd naar Rio om een kleuren fabriekje op te zetten midden in een favela. In de zogenoemde “Color Academy” worden lokale inwoners van de favela opgeleid tot schilder waarbij ze ondersteunende ondernemerslessen krijgen. Met de kleuren die in de Color Academy gemaakt worden ondersteunen we lokale kunstenaars om kleur te brengen aan de omgeving. Zo hebben we gezamelijk het centrale plein in de favela Providencia een kleurrijke make-over gegeven.

FAIRF HELDEN

Wij zijn onwijs trots op onze fairf helden die kleur geven aan de andere kant van de wereld

Aline

Aline zet zich als jonge ondernemer in om de favela Providenca duurzamer en veiliger te maken. Wij zijn onder de indruk van haar doorzettingsvermogen en onderteunen haar in haar droom om haar “community house” verder uit te bouwen.

Andrew

Andrew ondersteunt Fairf Charity Projects als projectmanager. Hij is een ondernemer die begrijpt wat er moet gebeuren om dingen voor elkaar te krijgen, daarnaast spreekt hij vloeiend Portugees en Engels. Een gouden kracht en onmisbaar voor het team.

Igor

Igor is onze lokale verfexpert die opgeleid is als hoofd kleurenmenger voor de lokale kunstprojecten. Naast het mengen van kleuren heeft Igor entrepreneurship workshop gevolgd en past deze kennis direct toe als schilder.