side-area-logo
fairf-blik-kwast-kleur-mat-tess-lieveling

Onze duurzame verf

Productinformatie

Dit is hem dan, onze extra matte watergedragen muurverf op basis van plantaardig bindmiddel en andere natuurlijke grondstoffen. Deze goed dekkende muurverf voor binnen is bestelbaar in alle kleuren die op deze website zijn weergegeven. De verf heeft een zeer goede hechting op ondergronden als cement, hout, steen en gips, droogt snel en isoleert nicotine- en roetvlekken. We mogen met trots zeggen dat onze muurverf aan de hoogste schrobvastheidsklasse (1) voldoet en dus niet zomaar van je muur af te krijgen is.

Toepassing

Onze duurzame verf heeft bijna geen geur en is daarom zeer geschikt voor publieke gebouwen zoals scholen maar ook kinder- babykamers of gewoon in je woonkamer. fairf is ook nog eens goed in vochtige ruimtes te gebruiken omdat het niet gevoelig is voor bacteriele aanslag. Gebruik fairf in combinatie met de zorgvuldig geselecteerde materialen voor gegarandeerd succes. Om de kleurintensiteit te verhogen raden wij aan om donkere kleuren twee lagen fairf te geven.

Duurzaamheid

fairf is verf op basis van plantaardig bindmiddel en andere natuurlijke grondstoffen. Wij maken gebruik van olie als binder die verkregen is uit gerecycled sloophout. Op deze manier blijft de CO2 in het product en hoeven er geen bomen gekapt te worden. Het rendement van fairf is hoog dus kan je met een beetje fairf een grotere muur doen. In fairf zitten geen vluchtige organsiche stoffen of zware metalen. Die hebben we er speciaal voor jou uitgelaten. Kortom, fairf is duurzaam voor mens en milieu.

Technische Specificaties

Het theoretisch rendement van fairf is 13,6m2/ ltr, maar “in theorie” zijn we allemaal professionele schilders. Daarom zeggen wij bij fairf 10m2 per liter. Het praktisch rendement (resultaat) is afhankelijk van je skills, de kwaliteit van de ondergrond en de vorm van het object. Een net gefairfde muur is stofdroog na 20 min en overschilderbaar na 1 uur.

PRODUCT SPECIFICATIES

Certificaten

We hebben onze verf door externe experts laten testen op duurzaamheid, kwaliteit en impact op het milieu. En we zijn geslaagd voor de toets! We mogen met trots het EU Ecolabel, A+ label voor minimale uitstoot en USDA biobased certificaat voeren.


• EU Ecolabel: NL/044/002.
• Kinderspeelgoed vast en vloeibaar (EN-71-3)
• Geen Zware metalen & Fluor (98/488/EC)
• Spreidend vermogen: 13,6 m2/ltr (ISO 6504/1)
• Natte schrobweerstand: 2,9mμ klasse 1 (ISO 11998)

De kleuren van fairf

Niets is belangrijker dan naast een mooi product om speciale kleuren te hebben. Bij fairf hebben we gekozen voor een uniek kleurenpakket met 100 kleuren. Onze kleurexperts hebben een selectie gemaakt om te zorgen dat jij minder moeite hebt met kiezen. De kleursamples bestel je gratis en zijn gemaakt van echte duurzame verf. Zo krijg je altijd precies de kleur die je hebt gekozen.